Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Aansluitingen

U wilt als kleinverbruiker een nieuwe aansluiting elektriciteit en/of gas aanvragen?

 

Of wilt u uw bestaande aansluiting elektriciteit en/of gas wijzigen (verzwaren, verplaatsen of verwijderen)?

 

Dat kan! Alle aanvragen kunt u indienen via www.mijnaansluiting.nl. U krijgt hierna vrijblijvend een offerte toegezonden. 

Let op! Voor uw aansluiting kan worden gerealiseerd dient uw aansluiting te voldoen aan de gestelde normen. Hierover kunt u meer informatie terugvinden via Vraag en antwoord en www.mijnaansluiting.nl. 

 

Wijziging van uw aansluiting

Wilt u graag de meterkast op een andere locatie in uw woning of bedrijfspand? Dan vraagt u een wijziging van uw aansluiting

 

Bouw aansluiting

Gaat u ergens bouwen? En moet deze tijdelijke aansluiting in een later stadium worden omgezet in een permanente aansluiting? Vraagt u dan een bouwaansluiting aan.

 

Verwijderen van uw aansluiting

Wilt u aardgasvrij gaan wonen? Of bent u van plan om uw woning of bedrijfspand te slopen? Dan moet u uw gasaansluitingen laten verwijderen

Meer informatie over het verwijderen van de gasaansluiting

 

Neem dan contact op met uw netbeheerder. Voor elektriciteit en gas is dat Enduris. Voor verwijdering van uw aansluitingen op het drinkwaternet en op het datanet kunt u direct met het Front Office van Enduris contact opnemen.


Wilt u liever telefonisch contact voor (technische) vragen? Neem dan contact op via 0113-741100. Of stuur een e-mail naar info AT enduris DOT nl

 

De capaciteit van uw aansluiting

De aansluiting is de verbinding tussen ons energienet en uw meterkast. Gaat u binnenkort zonnepanelen aanschaffen of elektrisch koken? Dan is het handig om van te voren de capaciteit van uw aansluiting te checken. De capaciteit van uw elektriciteits- en gasaansluiting kunt u hieronder opvragen. Hiervoor heeft u uw EAN-code nodig.


Elke aansluiting heeft een unieke EAN-code. Uw code kunt u met behulp van uw postcode en huisnummer opzoeken op www.eancodeboek.nl. U kunt de code ook vinden op de laatste jaar- of eindfactuur van uw energieleverancier.

 

Capaciteit opvragen

 

Grootverbruiker?

Voor informatie over het aansluiten, verzwaren, verplaatsen of verwijderen van een grootverbruiksaansluiting kijkt u op: 

 

Grootverbruik elektriciteit: > 3 x 80 Ampère

Grootverbruik gas: > 40 m3/h gas (≥G40)