Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Aardgasvrij wonen

Gaat u aardgasvrij wonen? Dan heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig. Wij verwijderen dan de gasaansluiting.

 

Heeft u uw gas- en/of elektriciteitsaansluiting een bepaalde periode niet nodig bijvoorbeeld vanwege een verbouwing? Kies dan voor een tijdelijke afsluiting. Binnen 12 maanden maakt u de keuze om opnieuw aan te sluiten of definitief te verwijderen. Dit nieuwe beleid is samen met de andere netbeheerders vastgesteld.

 

Wat doet Enduris voor u?

  •  Informatie over de aansluitingen(en) en de mogelijkheden
  • Verwijdering van de gas- en/of stroomaansluiting als u geen energie meer nodig heeft

Veilig slopen

Wilt u uw gas- en of elektriciteitsaansluiting verwijderen, omdat uw pand gesloopt wordt? Veiligheid staat hierbij voorop. Wij moeten de aansluitingen verwijderen voordat u veilig kunt slopen. Dien daarom tijdig een aanvraag in om de aansluiting te verwijderen.


Verwijderen is tijdelijk gratis

Wie van het aardgas af gaat, draagt bij aan de energietransitie. Maar voor het laten weghalen van de gasaansluiting betaalde de consument kosten (volgens het kostenveroorzakersprincipe dat wij moeten hanteren). Veel mensen ervaarden dit als oneerlijk. De netbeheerders zijn daarom in gesprek gegaan met het Ministerie en de toezichthouder ACM. De Minister komt nu deze koplopers tegemoet door een nieuwe, tijdelijke regeling. Deze geldt vanaf 1 maart 2021 totdat de nieuwe Energiewet van kracht is. Hiermee worden de kosten van het verwijderen van de gasaansluiting tijdelijk volledig vergoed. Meer informatie over de achtergrond van de regeling leest u in ons nieuwsbericht.

 

Aanvraag verwijderen gasaansluiting