Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Verhuizen

Een verhuizing hoeft u niet door te geven aan de netbeheerder. Wanneer u binnen het netgebied van Enduris verhuist, geeft uw energieleverancier uw verhuizing aan ons door. 

Wat moet u doen om een verhuizing voor elektriciteit en gas door te geven?

  • Meld uw verhuizing op tijd aan uw energieleverancier voor elektriciteit en gas. Kijk in de algemene voorwaarden van uw energieleverancier welke termijn van toepassing is. 

  • Wanneer op het oude en/of nieuwe adres een slimme meter hangt, leest de energieleverancier op de dag van verhuizing de slimme meter uit.
  • Wanneer er op het oude en/of nieuwe adres een traditionele meter hangt of een slimme meter die geblokkeerd is tegen uitlezing, geeft u op de dag van de verhuizing (de sleuteloverdracht) de actuele meterstanden door aan uw energieleverancier(s) door.
  • Wanneer u dit doet in overleg met een nieuwe bewoner, bespaart u de kosten die wij in rekening brengen bij af- en aansluiten.
  • Wanneer u verhuist attenderen wij u erop dat u zich in kennis stelt van de elektriciteit- en gas aansluitcapaciteit die in de nieuwe woning of pand aanwezig is. Uw leverancier brengt deze kosten bij u in rekening. Zo weet u voor welke aansluitcapaciteit u moet betalen.