Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Gratis plaatsing bij aanmelding zonnepanelen

Wekt u als particulier of bedrijf zelf energie op, door bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens of een HRe-ketel? Dan kunt u gratis een slimme meter krijgen. 

 

De slimme meter registreert nauwkeurig de aan het net terug geleverde energie, waardoor een juiste nota kan worden gestuurd. In opdracht van de Nederlandse netbeheerders is energieleveren.nl opgericht, een landelijk meldpunt waar consumenten hun duurzame decentrale opwekinstallatie kunnen aanmelden. Door de registratie kunnen netbeheerders beter inspelen op de vraag naar en het aanbod van duurzame energie. U kunt uw opwekinstallatie hier aanmelden.

Van groot belang

Voor de netbeheerders is het om diverse redenen van belang om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van decentrale opwekking. Het aandeel van duurzame opwekkers in de energievoorziening neemt in snel tempo toe, maar is er geen totaaloverzicht van het aantal installaties. Netbeheerders willen dit graag weten, omdat het impact heeft op het elektriciteitsnet. Bovendien is het voor de veiligheid belangrijk dat netbeheerders weten in welke woningen er decentrale opwekinstallaties staan, want die staan ook onder spanning. Bij storingen, werkzaamheden of calamiteiten is dit van belang voor de veiligheid van de bewoners en die van de monteur.

Terugleververgoeding leverancier en plaatsingskosten slimme meters

Aanmelden bij het meldpunt is niet alleen van belang voor de verduurzaming van de energievoorziening. Consumenten die meer opwekken dan ze verbruiken kunnen in aanmerking komen voor een terugleververgoeding van de leverancier. Wanneer u een slimme meter versneld heeft aangevraagd, kunt u de meterplaatsingskosten terugvorderen. Het enige dat u nodig heeft is, een bewijs van uw aanmelding en een bewijs van betaling van de meterplaatsingskosten (bankafschrift). Vul het aanvraagformulier (.XLS) volledig in en stuur deze naar registerbeheer AT enduris DOT nl. Wij zorgen ervoor dat de plaatsingskosten worden terugbetaald*.

 

Kosteloos plaatsing van de slimme meter

Heeft u al een opwekinstallatie (zonnepanelen) maar nog geen slimme meter aangevraagd? Wij plaatsen deze kosteloos wanneer uw opwekinstallatie is aangemeld via energieleveren.nl.

 

* Terugbetaling uitsluitend bij slimme meters die geplaatst zijn na een versnelde aanvraag.

Wanneer krijg ik de slimme meter?

Vul uw 4-cijferige postcode in om te kijken wanneer wij de slimme meter in uw postcodegebied aanbieden.