Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Gratis plaatsing bij registratie zonnepanelen

Wekt u als particulier of bedrijf zelf energie op, door bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens of een HRe-ketel? Dan kunt u een gratis slimme meter krijgen bij PIR registratie. 

 

De slimme meter registreert nauwkeurig de aan het net terug geleverde energie, waardoor een juiste nota kan worden gestuurd. In opdracht van de Nederlandse netbeheerders is het Productie Installatie Register (PIR) opgericht, een landelijk meldpunt waar consumenten hun duurzame decentrale productie-installatie kunnen aanmelden. Door de registratie kunnen netbeheerders beter inspelen op de vraag naar en het aanbod van duurzame energie. De registratie in het PIR doet u via www.energieleveren.nl.

Van groot belang

Voor de netbeheerders is het om diverse redenen van belang om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van decentrale opwekking. Het aandeel van duurzame opwekkers in de energievoorziening neemt in snel tempo toe, maar is er geen totaaloverzicht van het aantal installaties. Netbeheerders willen dit graag weten, omdat het impact heeft op het elektriciteitsnet. Bovendien is het voor de veiligheid belangrijk dat netbeheerders weten in welke woningen er decentrale productie-installaties staan, want die staan ook onder spanning. Bij storingen, werkzaamheden of calamiteiten is dit van belang voor de veiligheid van de bewoners en die van de monteur.

 

Terugleververgoeding leverancier en plaatsingskosten slimme meters bij PIR aanmelding

Aanmelden bij het meldpunt is niet alleen van belang voor de verduurzaming van de energievoorziening. Consumenten die meer opwekken dan ze verbruiken kunnen in aanmerking komen voor een terugleververgoeding van de leverancier. Wanneer u een slimme meter versneld heeft aangevraagd, kunt u de meterplaatsingskosten terugvorderen. Het enige dat u nodig heeft is een bewijs van uw registratie in het Productie Installatie Register (PIR) en een bewijs van betaling van de meterplaatsingskosten (bankafschrift). Vul het aanvraagformulier (.XLS) volledig in en stuur deze naar registerbeheer AT enduris DOT nl. Wij zorgen ervoor dat de plaatsingskosten worden terugbetaald*.

 

Kosteloos plaatsing van de slimme meter

Heeft u al een productie installatie (zonnepanelen) maar nog geen slimme meter aangevraagd? Wij plaatsen deze kosteloos wanneer uw productie installatie is geregistreerd in het Productie Installatie Register via www.energieleveren.nl.

U geeft bij het maken van de afspraak voor het plaatsen van de slimme meter het PIR-registratienummer (PWS-nummer) door en er zullen geen plaatsingskosten in rekening worden gebracht.

 

Kijk voor registratie van energieopwekking op www.energieleveren.nl.

 

* Terugbetaling uitsluitend bij slimme meters die geplaatst zijn na een versnelde aanvraag.

Wanneer krijg ik de slimme meter?

Vul uw 4-cijferige postcode in om te kijken wanneer wij de slimme meter in uw postcodegebied aanbieden.