Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Controle elektriciteitsmeter

Wilt u uw elektriciteitsmeter laten controleren, neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u een offerte inclusief opdrachtbevestiging krijgt thuisgestuurd.

 

Controle door Enduris
Op deze opdrachtbevestiging kunt u aangeven of u de controle door Enduris wilt laten verrichten of door een externe ijkinstantie. Na ontvangst van deze getekende opdrachtbevestiging nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor deze controle.

Wanneer u de elektriciteitsmeter door Enduris wilt laten controleren, dan voert onze meetspecialist deze ter plekke bij u thuis uit.

 

Controle externe instantie

Kiest u voor een controle door een externe instantie, dan wordt de meter gewisseld voor een nieuwe (slimme) elektriciteitsmeter. De te controleren meter wordt aansluitend opgestuurd naar de ijkinstantie. Daarna ontvangt u een brief met het resultaat van het onderzoek en bij controle door een externe instantie ook het keuringscertificaat en keuringsrapport.

U kunt er ook voor kiezen om een externe partij ter plaatse de meter te laten controleren. De kosten voor een controle ter plaatse zijn fors hoger. Als uit deze controle blijkt dat de meter juist registreert, komen deze kosten voor uw rekening.  

 

Metercontrole aanvragen