Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Versneld aanvragen

Sinds januari 2012 vervangt Enduris de energiemeter door een slimme meter. Het betreft dan de plaatsing of vervanging van een complete meetinrichting van zowel elektriciteitsmeter als de gasmeter (mits aanwezig). U kunt wachten tot u vanzelf in aanmerking komt voor een slimme meter, maar u kun ook versneld een slimme meter aanvragen.

Kosten van versneld aanvragen

Voor het versneld laten plaatsen van een slimme meter betaalt u eenmalig € 72,60, inclusief BTW. Voor dit bedrag wordt zowel een nieuwe Elektriciteitsmeter als Gasmeter geplaatst. Indien u alleen een elektriciteitsmeter heeft, bedraagt het tarief 67,76 (incl. BTW).

 

Indien u een productie installatie heeft, en u heeft deze ook geregistreerd in het Productie Installatie Register, wordt de slimme meter kosteloos bij u geplaatst*.

Wanneer wij contact met u opnemen voor het maken van een afspraak,  zal er gevraagd worden naar het PIR-registratienummer (PWS-nummer).

 

Kijk voor registratie van uw productie installatie op www.energieleveren.nl.

 

* Kosteloos plaatsen uitsluitend bij aanvraag van de slimme meter.

Eenvoudig aanvragen

Voor het aanvragen van prioriteitsplaatsingen gebruikt u het aanvraagformulier. Na het invullen en doorsturen van het aanvraagformulier, ontvangt u binnen vijf werkdagen bericht. Na uw aanvraag worden de slimme meter(s) uiterlijk binnen drie maanden geplaatst, tenzij dit om technische redenen niet mogelijk is.

Aanvraagformulier

Maak uw keuze:

Wanneer krijg ik de slimme meter?

Vul uw 4-cijferige postcode in om te kijken wanneer wij de slimme meter in uw postcodegebied aanbieden.