Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Uw slimme gasmeter

De slimme gasmeter

Met de slimme gasmeter is het handmatig doorgeven van uw verbruik verleden tijd. Plaatsen we een slimme gasmeter bij u, dan hangen we ook een ondersteunende elektriciteitsmeter op. Deze meter registreert geen elektriciteitsverbruik maar stuurt enkel uw gasmeterstanden door naar uw leverancier.

 

Waarom plaatst Enduris slimme gasmeters als we van het aardgas af willen gaan?

Het duurt nog ruim 30 jaar voordat alle huizen in Nederland van het aardgas af zijn. Tot die tijd zorgen wij er nog steeds voor dat u uw gasverbruik kunt registreren. De huidige gasmeters zijn eerder dan 2050 aan vervanging toe. Omdat we verplicht zijn om al onze klanten slimme meters aan te bieden voor eind 2020 bieden we dus ook de slimme gasmeter aan.

 

Wat is er nodig om een slimme gasmeter te plaatsen?

De meterruimte dient geschikt te zijn voor het plaatsen van de slimme gasmeter en ondersteunende elektriciteitsmeter op uw locatie. Voldoet uw meterruimte niet, dan verzoeken wij u om de gevraagde voorbereidingen te treffen. Meer informatie over de voorbereidingen leest u in deze folder. Lukt het niet om de meterruimte zelf geschikt te maken? Een elektrotechnisch installatiebedrijf kan u hier bij helpen. De kosten voor de voorbereidingen moet u zelf betalen. Het vervolgens plaatsen van de gasmeter door Enduris is overigens kosteloos.

 

Aanvragen van een slimme gasmeter

Als u in aanmerking komt voor een slimme gasmeter ontvangt u van Enduris een gepersonaliseerde brief op uw adres. Om kosteloos een slimme gasmeter aan te vragen, verzoeken wij u vriendelijk binnen 4 weken na dagtekening van de ontvangen brief foto’s van uw meterkast naar ons te versturen via sologas AT enduris DOT nl. Ontvangen wij geen reactie op de verzonden brief, dan vervalt automatisch het aanbod voor het kosteloos wisselen van de gasmeter.