Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Voordelen van de slimme meter

Betere nauwkeurigheid van uw energienota. Doordat de slimme meter automatisch en op tijd de meterstanden uitleest, horen eventuele  (her-) berekeningen van meterstanden tot het verleden. Dit is een van de voordelen die de slimme meter u biedt.

Meer inzicht in uw energieverbruik

De slimme meter geeft meer inzicht in uw energieverbruik. Wij geven als netbeheerder uw meterstanden door aan uw energieleverancier. U ontvangt van uw energieleverancier maandelijks een overzicht van uw verbruik. Uw energieleverancier kan u hier meer over vertellen. De slimme meter registreert niet het verbruik per apparaat, alleen het totale verbruik. 

 

Uw meterstanden worden door ons alleen voor onderstaande doeleinden op afstand uitgelezen:

  • één keer per jaar voor uw jaarafrekening;
  • voor de maandelijkse overzichten die u krijgt via uw energieleverancier (of vaker indien u daar uw energieleverancier om verzoekt);
  • wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier of als u verhuist.

 

Geen meterstanden meer doorgeven

Omdat bij de slimme meter uw meterstanden op afstand kunnen worden uitgelezen, hoeft u zelf niet  meer de meterstanden voor elektriciteit en gas door te geven. Ook niet als u gaat verhuizen of overstapt naar een andere energieleverancier.

 

Hogere betrouwbaarheid van de energievoorziening

De betrouwbaarheid van de energievoorziening wordt nog beter. Dankzij de slimme meters kunnen de netbeheerders vraag en aanbod van energie beter afstemmen. Met als resultaat: minder storingen in het energienet.

 

Download het overzicht van de voordelen en het inzicht in uw verbruik (.PDF).