Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Zonnepanelen aanmelden

Heeft u zonnepanelen? Meld ze aan!

Zonnepanelen zijn een mooie stap richting duurzaamheid. Met zonnepanelen of een andere opwekinstallatie bent u in staat om uw eigen energie op te wekken. En bijkomend voordeel; gebruikt u niet alle opgewekte energie zelf, dan kunt u de rest terug gaan leveren aan het energienet en ontvangt u een vergoeding. Uw zonnepanelen moeten hiervoor wel aangemeld zijn en aan alle eisen voldoen.

 

Zonnepanelen aanmelden

Waarom is aanmelding belangrijk?

Aanmelding van zonnepanelen is om meerdere redenen belangrijk:

  • Allereerst omdat u zo alleen betaalt voor de energie die u daadwerkelijk afneemt. Zodra u bent aangemeld, krijgt uw energieleverancier hiervan bericht en kan de door u geleverde energie worden verrekend met de energie die u verbruikt (salderen).
  • Daarnaast stelt het ons als netbeheerder in staat om te controleren of uw huidige meter geschikt is voor teruglevering. Zo is een traditionele draaischijfmeter niet voldoende uitgerust om teruglevering goed te registeren. Een slimme meter juist weer wel. Heeft u nog geen slimme meter? Deze bieden wij gratis aan wanneer u zonnepanelen heeft. U ontvangt van ons automatisch bericht voor de plaatsing. Alvast meer weten over de slimme meter? Kijk hier voor meer informatie. 
  • Ook is aanmelding belangrijk omdat we dan kunnen beoordelen of uitbreiding van ons energienet nodig is. Doordat het opwekken van eigen energie toeneemt, ontstaan er steeds grotere pieken in het aanbod van elektriciteit aan het net. Als netbeheerder zijn wij verantwoordelijk voor een goed werkend energienet en proberen we pieken zoveel mogelijk te vermijden. Waarom? Omdat deze pieken storingen kunnen veroorzaken waarbij de omvormer uitvalt.
  • Als laatste is het belangrijk dat onze monteurs hun werk op een veilige manier kunnen uitvoeren. Zij kunnen de juiste voorzorgs-en veiligheidsmaatregelen treffen als zij weten dat u ook energie opwekt.

Welke gegevens heeft u nodig?

Om de registratie soepel en snel te laten verlopen, heeft u de gegevens nodig die vermeld staan op de factuur en in de handleiding van uw zonnepanelen. Handig om deze documenten alvast klaar te leggen wanneer u uw zonnepanelen aan gaat melden. Op energieleveren.nl leest u er meer over.

Bent u installateur?

En wilt u meerdere installaties aanmelden, bijvoorbeeld in het geval van nieuwbouw? Dat kan. Wij verzoeken u vriendelijk hiervoor onderstaand formulier in te vullen en terug te sturen naar registerbeheer AT enduris DOT nl.

 

Aanmeldformulier installateurs

 

Meer informatie

Op energieleveren.nl kunt u alle informatie vinden over het aanmelden van zonnepanelen.Wilt u meer weten over zelf energie produceren en het terugleveren van energie? Klik dan hier.