Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Nieuws en publicaties

Elektriciteitsnet Enduris als open data beschikbaar

Enduris en de andere regionale netbeheerders bieden de ligging van hun elektriciteitsnet nu aan als open data op hun websites. Door deze gegevens openbaar te maken helpen netbeheerders partijen om keuzes te maken voor de realisatie van bijvoorbeeld zonneparken of nieuwbouwwijken. Op deze manier kunnen partijen in de oriëntatiefase van projecten sneller stappen zetten.

 

In de open data zijn naast de ligging van de elektriciteitskabels, ook het spanningsniveau en de transformatorstations terug te vinden. De netbeheerders bieden de data allemaal op een uniforme wijze aan. Gebruikers kunnen deze data daardoor gebruiken zonder daarbij afhankelijk te zijn van onderliggende verzorgingsgebieden.

 

Enduris stelt de open data op twee verschillende manieren beschikbaar. Via een online kaart of door een SHP-bestand in een kaartprogramma te importeren. Andere open data die Enduris aanbiedt zijn het standaard energiejaarverbruik in Enduris-gebied. Alle open data van Enduris is te vinden op www.enduris.nl/open-data