Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Elektriciteit

U valt in de categorie grootverbruik indien de hoofdveiligheid groter is dan 3 x 80 Ampère, wat overeenkomt met een maximaal op te nemen vermogen groter dan 50 kW.

Bekijk onze brochure voor grootverbruikers (.PDF). Daarin vindt u belangrijke informatie over uw aansluiting.

 

Het aanvragen van nieuwe, of wijzigen (bijv. verzwaren) van bestaande grootverbruik elektriciteitsaansluiting kan uitsluitend via de website www.mijnaansluiting.nl. Kies de provincie en volg de instructies op het scherm.


Wanneer u elektriciteit wilt terugleveren via een bestaande aansluiting kunt u dit aangeven via ons wijzigingsformulier.

 

Meetverantwoordelijke

Als klant met een grootverbruik aansluiting kiest u uw eigen meetbedrijf. U bent zelf verantwoordelijk voor het meten van het energieverbruik. U bent verplicht daarvoor een door Tennet gecertificeerde meetverantwoordelijke te kiezen. Uw meetverantwoordelijke plaatst en onderhoudt de meter en verzamelt uw meetdata en geeft deze door aan Enduris. Storingen in de meter laat u ook zelf oplossen door uw meetverantwoordelijke. 

 

Voor het vinden van een meetverantwoordelijke Elektriciteit kunt u het Register van erkende bedrijven met meetverantwoordelijkheid van Elektriciteit raadplegen:

https://www.tennet.eu/nl/elektriciteitsmarkt/nederlandse-markt/mv-register-elektriciteit/