Hoe gaat Enduris om met het coronavirus? Meer informatie

Facturen en betalen

Als zakelijke klant met een grootverbruik aansluiting ontvangt u van ons facturen. U kunt deze op verschillende manieren betalen. Voor meer informatie over automatische incasso kunt u hier klikken en voor meer informatie over digitale facturatie, klik hier.

Wie brengt de transportkosten in rekening bij u?

Als u een elektriciteitsaansluiting heeft groter dan 3x80 ampère en/of een gasaansluiting heeft van meer dan 40 m3/uur, dan brengt Enduris de transportkosten maandelijks achteraf bij u in rekening. Het betreft een afrekening en geen voorschotnota. Uw leverancier van elektriciteit en/of gas brengt de leveringskosten in rekening. Voor vragen over uw leveringsfactuur verwijzen wij u door naar uw leverancier.

 

Als u vragen heeft over uw transportfactuur dan kunt u contact met ons opnemen via factuur AT enduris DOT nl of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer:

0113 74 11 09.

 

Meer informatie over de betalingstermijn

De betaaltermijn is vastgesteld op 14 dagen na factuurdatum. Betaalt u niet op tijd? Dan ontvangt u een herinnering en krijgt u nog eens 14 dagen de tijd om te betalen.

 • Heeft de betaling dan nog niet plaatsgevonden, dan ontvangt u een aanmaning en bent u incassokosten verschuldigd.
 • Betaalt u dan nog niet? Dan geven we de vordering uit handen aan de deurwaarder en/of zijn we genoodzaakt om u af te sluiten van het energienet.

 

Vraag en antwoord

 • Wanneer brengt Enduris incassokosten in rekening?

  Enduris rekent incassokosten, wanneer u niet betaalt binnen de gestelde betalingstermijn in de betalingsherinnering. Hieronder ziet u het proces:

  - U ontvangt een factuur en heeft 14 dagen de tijd om deze te betalen

  - Betaalt u niet op tijd? Dan ontvangt u eerst een betalingsherinnering;

  - Betaalt u niet binnen de gestelde betalingstermijn zoals vermeld in de betalingsherinnering, dan gaan wij over tot het in rekening brengen van incassokosten.

 • Op basis waarvan zijn de incassokosten berekend?

  Incassokosten bestaan uit een percentage van de kosten op de factuur. Wij brengen deze in rekening op basis van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.

 • Waarom berekent Enduris incassokosten?

  - Op basis van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten betaalt de veroorzaker van de kosten. Zo houden wij energie betaalbaar voor iedereen.

  - Om een factuur alsnog te kunnen innen, maken we kosten. Deze kosten berekenen we als incassokosten door.

 • Hoe hoog zijn de incassokosten?

  Incassokosten bestaan uit een percentage van de kosten op de factuur. Wij hanteren de wettelijke regels voor het doorbereken van incassokosten. Dit gaat volgens een staffel:

  - Over de vordering tot € 2.500,00: 15,0%

  - Over het meerdere tot € 5.000,00: 10,0%

  - Over het meerdere tot €10.000,00: 5,0%

  - Over het meerdere tot € 200.000,00: 1,0%

  - Over het meerdere tot € 1.000.000,00: 0.5%

  Wij brengen altijd een minimumbedrag van € 40,00 aan incassokosten in rekening.

 • Hoe kan ik incassokosten voorkomen?

  Incassokosten kunt u voorkomen door de facturen op tijd te betalen. Als u gebruikmaakt van automatische incasso, hoeft u zich nooit zorgen te maken of uw rekening op tijd betaald wordt. U kunt online een machtiging voor automatische incasso afgeven.